8 jun 2014

Navegant pels hipertextos (3): Intermínims



En les entrades anteriors he comentat dos hipertextos en línia: What:You:Get i My boyfriend came back from the war. Malgrat les (significatives) diferències entre tots dos, tenen en comú el fet de ser hiperficcions, és a dir, narracions construïdes amb recursos hipertextuals. L’hipertext que comentaré ara, en canvi, consisteix en un altre tipus de projecte.
Intermínims de navegació poètica (1998-2004), de Ramon Dachs, és una aplicació per a llegir poesia de forma seqüencial. En fer clic sobre la fletxa, apareixen uns grups de tres versos, molt breus, amb algunes paraules enllaçades. Si cliquem sobre una paraula, podem veure tots els poemes de l’autor que la contenen. L’hipertext també permet, a la pàgina d’inici, accedir als versos i a les paraules per ordre alfabètic.
En definitiva, una manera diferent de llegir poesia. Els clics del lector determinen l’ordre en què es vol llegir, segons l’interès que li provoquin les paraules o els versos, a diferència del que succeiria si es recopilessin en forma de llibre.

No hay comentarios: